De Turkse pizza is een van de bekendste en meest geliefde pizzasoorten ter wereld. Het is een zeer dunne, knapperige pizza (meestal niet meer dan 2 cm dik) belegd met een verscheidenheid aan ingrediënten zoals tomaten, vis, paprika's, aubergine, courgette, en andere kleurrijke groenten. Daarom wordt hij ook wel Anatolische pizza genoemd. De Turkse pizza is populair in vele delen van de wereld; in feite is hij erg populair in het Midden-Oosten. Misschien heeft u al eens Turkse pizza geproefd als u naar het Midden-Oosten, Europa of Noord- en Zuid-Amerika bent gereisd. Zo ziet een Turkse pizza er bijvoorbeeld uit in Beiroet:
Hoe maak ik een authentieke Turkse pizza?
Voor het deeg:
Maak eerst het deeg. Het deeg voor Turkse pizza is een eenvoudig deeg in twee fasen. De eerste fase is het maken van een gewoon, ongeroosterd deeg. U kunt dit maken door bloem, suiker, gist, zout en water te mengen met een handmixer of met een watje bloem in een kom. Voeg vervolgens meer bloem toe om het zachter te maken. Kneed het deeg vervolgens een paar minuten met uw handen tot het glad en elastisch is. Maak het deeg in een grote, schone kom, zodat het deeg niet kan rijzen. Om de pizza te maken, gebruikt u een pizzaoven. Turkse pizza's worden meestal in een pizzaoven gebakken. Als u die niet hebt, kunt u ook een oven gebruiken.
Hoe toppings voor een Turkse pizza
Voor de tomatensaus: Je kunt een paar lepels tomatensaus of pasta gebruiken. U kunt ook een blikje gekochte tomatensaus gebruiken. Je kunt ook je eigen tomatensaus maken door tomaten fijn te hakken en ui, knoflook en kruiden toe te voegen. Laat de tomatensaus vervolgens ongeveer een uur sudderen in een pan op laag vuur. Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker als u dat wilt. Bestrijk de pizza met de tomatensaus voordat u de andere toppings toevoegt.
Voor de kaas: De meeste Turkse pizza's zijn belegd met feta. Als u een andere kaassoort wilt gebruiken, kunt u die vervangen door cheddar, mozzarella, ricotta, of een andere soort naar keuze.
Tips om de beste Turkse pizza te maken.
- Sla de tomatensaus niet over. De tomatensaus is het belangrijkste ingrediënt bij het maken van een goede Turkse pizza. Turkse pizza zonder tomatensaus is geen Turkse pizza. Maak de tomatensaus eerst, en bestrijk de pizza ermee nadat hij uit de oven komt.
- Gebruik toppings van hoge kwaliteit – Turkse pizza's worden meestal belegd met ingrediënten van hoge kwaliteit. U wilt niet weten hoe ontevreden uw gasten zouden zijn als ze goedkope, in massa geproduceerde tomatensaus en kaas op uw pizza zouden zien liggen.
- Gebruik een hoge kwaliteit meel voor het deeg – Alle grote pizzeria's in de wereld gebruiken een hoge kwaliteit meel voor hun pizzadeeg. Zorg ervoor dat u een hoge kwaliteit meel gebruikt voor uw pizzadeeg.
Conclusie.
De Turkse pizza is een van de bekendste pizzasoorten ter wereld. Het is een zeer dunne, knapperige pizza (meestal niet meer dan 2 cm dik) belegd met een verscheidenheid aan ingrediënten zoals tomaten, vis, paprika's, aubergine, courgette en andere kleurrijke groenten. Hij staat ook bekend als Anatolische pizza. Het beste aan het thuis maken van Turkse pizza is dat het een heel eenvoudig recept is waarvoor maar een paar ingrediënten nodig zijn. Met deze ingrediënten kunt u gemakkelijk thuis een heerlijke Turkse pizza maken.
Turkse pizza is erg populair in vele delen van de wereld; in feite is het erg populair in het Midden-Oosten. Misschien heeft u de Turkse pizza al geproefd als u naar het Midden-Oosten, Europa of Noord- en Zuid-Amerika bent gereisd. Zorg ervoor dat u het uitprobeert als u dat nog niet hebt gedaan.