Sushi is goed bereid sushi kan mogelijk ongezond zijn. Maar als je net als ik van sushi houdt, kan het een geweldige bron van voedingsstoffen zijn en je echt gezond maken. Sushi kan je maken:
• Een goede bron van eiwitten. Het scala aan eiwitten dat u aan uw sushi kunt toevoegen, is eindeloos. Je kunt eiwitten hebben zoals eieren, kip, vis, enz.
• Een goede bron van vetzuren met een lange keten. Deze vetzuren komen voor in vlees. Maar het probleem met de vleesproducten is dat de omega-6 vetzuren in het vlees langzaam door het menselijk lichaam worden opgenomen. Het menselijk lichaam maakt dan veel serotonine aan om de opwinding van het vlees te kalmeren. Deze stemmingsverhogende stoffen behoren ook tot de hersenen van zoogdieren. Maar niet alle voedingsmiddelen hebben zo'n hoog percentage omega-6-vetzuren. Dus sushi zou de beste vervanger zijn voor vlees.
• Een goede bron van vitamine D. Vitamine D helpt bij de opname van calcium, dient als koelmiddel op het bloedoppervlak, verhoogt de bloedcirculatie en voorkomt het ontstaan van rachitis. Vismeel heeft echter minder vitamine D in de voeding.
• Een goede bron van ijzer en zink. Zink werkt op het immuunsysteem, de vorming van rood bloed en houdt de elastische eigenschappen van de botten in stand. IJzer speelt een belangrijke rol bij het zuurstoftransport, de koolhydraat- en vetstofwisseling en is een essentieel onderdeel van de ijzerbevattende enzymen in ons lichaam.
• Een goede bron van molybdeen, kalium, mangaan, voedingsvezels en chroom. Het mineraal kalium speelt een belangrijke rol in tal van stofwisselingsprocessen. Het werkt als een oplosmiddel en een regulator van belangrijke metabole routes. Vitaminen KB en C zijn twee belangrijkere elementen in nutritionele termen. Het zijn ook antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen kanker en andere soortgelijke ziekten.
Een gemiddelde Japanse maaltijd bevat rijke ingrediënten. Zo is ongeveer ½ kilo rijst het meest voorkomende ingrediënt en zijn zeewier en diverse andere ingrediënten veelgebruikte ingrediënten. Waarom zijn deze ingrediënten gebruikelijk? Ze zijn niet alleen gebruikelijk, maar de variëteit is verbluffend. Zoiets als spaghetti vind je niet, toch vind je al deze ingrediënten bij elkaar in een gerecht. Dit is niet ongebruikelijk in Aziatisch eten. Japans eten is eigenlijk een mix van Europese en Japanse stijlen.
Het eten wordt traditioneel gekookt in een wok, een soort koekenpan. Deze pan wordt een wok genoemd omdat deze in het oude China werd gebruikt. In de moderne tijd is de wok gemaakt van gietijzer. De gietijzeren wok zorgt ervoor dat het voedsel de gewenste krokante en gouden kleur krijgt. In Azië wordt de wok beschouwd als de beste vriend van de chef.
Meestal wordt de rijst ernaast geserveerd. Dit is de reden waarom wanneer je in een Japans restaurant eet, je vaak rijst op het menu ziet staan. Rijst werd ook gebruikt om de gerechten te serveren. In sommige sushi-restaurants wordt de rijst echter niet geserveerd.
In plaats daarvan zet de chef een kommetje rijst op tafel. Vervolgens zal hij of zij de juiste hoeveelheid toppings en specerijen op de rijst doen. Zo wordt het gerecht geserveerd.
Het doel van deze functies is om veelzijdigheid aan het gerecht te bieden. Het is in staat om een verscheidenheid aan ingrediënten aan te bieden en een diverse textuur en smaak te bereiken.
Zie je nu hoe een klein beetje voorbereiding een enorm verschil kan maken?